GENERATION G

GENERATION G

Isarna smälter, havsnivåerna stiger, skogar brinner och temperaturen ökar. Fortsätter det så här står vi inför vår största globala katastrof någonsin. Nu börjar en hel generation att kräva förändring. Här berättar åtta unga svenskar om hur de ser på klimathotet.

Samuel Lässman

19 år

Vi vill ha snö i Sverige, vi vill att folket på Maldiverna ska kunna bo kvar där. Tänk om hela skärgården sjunker under vatten - vart ska människorna där ta vägen?

Tuva Hedh

17 år

Vetenskapen är glasklar. Jag vill inte se våra politiker som svikare, utan som hjältar som räddade vårt hem när det stod i lågor.

Elise Granlöf

18 år

|

Nellie Nickel

18 år

Låt inte duschen stå på i onödan. Köp en tandborste av bambu i stället för en av plast. Boka en tågbiljett när ni reser inom Sverige i stället för att flyga.

Emma Jeppsson

20 år

Om riksdagen bara kunde sluta med allt sitt ‘käbbel’ och faktiskt göra som de lär, så har vi kanske en framtid även om hundra år.

Felicia Almström

16 år

Jag gör inte allt, men jag gör något. Och det är det minsta som vi alla är skyldiga våran jord. Att vi alla gör så gott som vi kan utifrån våra egna förutsättningar.

Omar Hassan

23 år

I dagsläget har klimathotet totalt eskalerat och det är de fattigaste som drabbas först.

Malin Danielsson

18 år

Bli vegetarian eller vegan. Eller bara sluta ät kött vid vissa måltider. Stötta program som återställer naturliga miljöer.